opc_loader

Antwoorden op eventuele vragen over 3D wandpanelen

 

* Waar zijn de 3D wanpanelen van gemaakt?

De 3D wandpanelen die 3d-wandpaneelkeuze.nl in haar assortiment heeft zijn hoofdzakelijk van het milieuvriendelijke en natuurlijke Bamboe gemaakt. Bamboe is een compleet 100% recyclebaar natuur product wat vlamvertragend en waterafstotend is. Nog een belangrijke eigenschap van Bamboe is dat het een flexibel materiaal is, het zal daardoor niet snel breken maar buigen. Naast de Bamboe 3D panelen zijn er ook industriële Gips 3D wandpanelen leverbaar waarbij glasvezels zijn toegepast die voor meer stevigheid zorgen.

 

* Onderhoud 3D wandpanelen.

U kunt de 3D wandpanelen normaal afstoffen met een droge doek. Indien nodig kan er een vochtige doek gebruikt worden alleen ben dan voorzichtig met poetsbewegingen.

 

* Gewicht wandpanelen

De 3D wandpanelen worden in mallen geproduceerd waardoor ze hol zijn, hierdoor wordt het gewicht gereduceerd. De Bamboe panelen wegen 250-300gr en hebben een dikte van ongeveer 1,5mm, de Gips wandpanelen zijn beduidend zwaarder 3,5-4,5kg en zijn 1cm dik. Hierdoor zijn de afmetingen van de 3D wandpanelen onderling verschillend en daar is ook de hoeveelheid stuks in de verpakking op aangepast.

 

* Kleur van de wandpanelen

3D wandpanelen in Bamboe en Gips worden standaard geleverd in de basis kleur wit. Het is geen enkel probleem om deze met LATEX muurverf in iedere gewenste kleur over te schilderen. Daarnaast zijn er nog de gefineerde houten wandpanelen die in diverse standaard designs en kleuren leverbaar zijn, deze kunnen niet op kleur gemaakt worden.

 

* Waarom kiezen voor drie dimensionale wandbekleding?

Men kan door het modulaire systeem van de wandpanelen verschillende effecten op een muur creëren. Door de beperkte afmetingen van de wandpanelen kunt u gemakkelijk gedeelte van een muur bekleden wat  ook een verrassend effect op kan leveren als muurbekleding. Met wandpanelen als muurbekleding bent u dus zeer flexibel met een ultiem gevoel van creatieve vrijheid.

 

* Duurzaamheid

Wanneer de 3D wandpanelen eenmaal bevestigd zijn op een muur dan is het een stevig geheel en gaan ze lang mee. De hoeken van de 3D panelen zijn het kwetsbaarst wanneer deze niet gemonteerd zijn. Het materiaal van de 3D bamboe panelen voelen aan als hardboard dus ben er voorzichtig mee tijdens het verplaatsen en of bevestigen.

 

* Bevestiging van de 3D wandpanelen

Voor een nauwkeurige montage handleiding klikt u hier

 

* Veiligheid

De Bamboe 3D wandpanelen zijn brandveilig volgens de ASTME84 klasse A certificering. Voor Europa is deze certificering omgezet naar Euroclasse E. De Gips wandpanelen hebben voor Europa Euroclasse A1. Verder voldoen alle wandpanelen aan de Europese veiligheidsnormen op het gebied van brandveiligheid, water absoberend, dampdichtheid en uitzettingsgraat onder bepaalde omstandigheden.

 

Voor meer informatie of vragen kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen via Tel: +31(0)40 2826082 of email info@3d-wandpaneelkeuze.nl