opc_loader

Antwoorden op eventuele vragen over 3D wandpanelen

* Waar zijn de 3D wanpanelen van gemaakt?

Onze 3D wandpanelen zijn hoofdzakelijk van het milieuvriendelijke en natuurlijke Bamboe gemaakt. Bamboe is een 100% recyclebaar natuurproduct wat vlamvertragend en waterafstotend is. Nog een belangrijke eigenschap van Bamboe is dat het een flexibel materiaal is, het zal eerder buigen dan breken. Naast de Bamboe 3D panelen leveren wij ook industriële Gips 3D wandpanelen waarbij glasvezels zijn gebruikt tijdens de productie die meer stevigheid garanderen.

* Onderhoud 3D wandpanelen.

Je kan de 3D wandpanelen normaal afstoffen met een droge doek. Wanneer ze erg vuil zijn is het afnemen met een sopje en vochtige doek voldoende om ze weer blinkend schoon te krijgen. Let wel op dat er voorzichtige poetsbewegingen worden gemaakt met een zachte doek of spons. Een schuurspons mag alleen gebruikt worden aan de zacht kant, de schuurkant is uit den boze.

* Gewicht wandpanelen

De 3D wandpanelen worden in mallen geproduceerd en zijn daardoor hol zijn. Hiermee wordt het gewicht flink gereduceerd. De Bamboe panelen wegen rond de 250 tot 300 gram en hebben een dikte van ongeveer 1,5 mm. De Gips wandpanelen zijn beduidend zwaarder, rond de 3,5 a 4,5 kg en zijn 1 cm dik. Afhankelijk van het materiaal waarmee deze panelen zijn vervaardigd, kunnen de afmetingen en de hoeveelheid per verpakking verschillen.

* Kleur van de wandpanelen

De 3D wandpanelen in Bamboe en Gips worden standaard geleverd in de basis kleur wit. Het is geen enkel probleem om deze met LATEX muurverf in iedere gewenste kleur over te schilderen. Daarnaast zijn er nog de gefineerde houten wandpanelen die in diverse standaard designs en kleuren leverbaar zijn. Deze kunnen niet op kleur gemaakt worden.

* Waarom kiezen voor drie dimensionale wandbekleding?

Door het modulaire systeem van de wandpanelen is het mogelijk verschillende effecten op een muur te creëren. Door de beperkte afmetingen van de wandpanelen kun je eenvoudig gedeeltes van een muur bekleden wat  ook een origineel en verrassend effect oplevert. Met wandpanelen als muurbekleding ben je dus zeer flexibel met een ultiem gevoel van creatieve vrijheid.

* Duurzaamheid

Wanneer de 3D wandpanelen eenmaal bevestigd zijn op een muur, dan is het een stevig geheel en gaan ze zeer lang mee. De hoeken van de 3D panelen zijn het kwetsbaarst als deze niet gemonteerd zijn. Het is dus zaak om ze na het uitpakken voorzichtig te behandelen, eenmaal bevestigd aan een muur zullen ze niet snel beschadigen.

* Bevestiging van de 3D wandpanelen

Voor een nauwkeurige montage handleiding klikt u hier

* Veiligheid

De Bamboe 3D wandpanelen zijn brandveilig volgens de ASTME84 klasse A certificering. Voor Europa is deze certificering omgezet naar Euroclasse E. De Gips wandpanelen hebben voor Europa Euroclasse A1. Verder voldoen alle wandpanelen aan de Europese veiligheidsnormen op het gebied van brandveiligheid, waterabsorptie, dampdichtheid en uitzettingsgraat onder hoge temperaturen.

Voor meer informatie of vragen kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen via Tel: +31(0)40 2826082 of email info@3d-wandpaneelkeuze.nl