opc_loader

Nieuwste trend in wandbekleding

Er bestaan verschillende manieren om muren te verfraaien, van het traditioneel schilderen en behangen van een wand tot aan het compleet bekleden met panelen. Een nieuwe trend die zijn intrede doet binnen de wandbekleding is de 3D-wandbekleding. Deze vorm van wandbekleding vergroot het sfeergehalte enorm en geeft daarbij meer ruimtelijk inzicht aan het interieur. 

Een wand met karakter

Het aanbrengen van de driedimensionale wandbekleding is zeer eenvoudig en gemakkelijk. Eenmaal gemonteerd is het mogelijk de wandbekleding te voorzien van de juiste kleur door de panelen te schilderen. Een ander idee is om een verlichting boven (en onder) de wandbekleding te monteren waardoor het geheel verlicht wordt. Beide opties geven een moderne sfeer aan ieder interieur. Over de gehele wand is een aaneengesloten patroon ontstaan door het samenvoegen van 3D-wandpanelen.

Aanbrengen van wandbekleding

3D-wandbekleding is eenvoudig aan te brengen aan zowel de wand als het plafond. Het is belangrijk dat de 3D-panelen eerst 24 uur in de ruimte te laten acclimatiseren voordat deze wordt verwerkt. Daarna kan de wand worden voorgelijmd en de wandbekleding worden aangebracht met montagekit. Hierna kunnen de sponningen worden dicht gekit en de gehele wand worden overgeschilderd of overgespoten.