opc_loader

Lambrisering

Op de muur of wand een lambrisering aanbrengen met 3d wandpanelen zorgt voor een meer dynamische sfeer. Bij lambrisering wordt vaak gedacht aan het onderste deel van een muur bekleden met houten panelen. Maar ook de hele wand kan bekleed worden onder het mom van lambrisering. Lambrisering is helemaal terug van weg geweest, vroeger was het een populaire manier van een muur bekleden.

Modern of Klassiek

Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van lambrisering om een wand of muur een sfeervolle uitstraling te geven. De hedendaagse lambrisering is er zowel in moderne modellen als ook nog steeds de traditionele klassieke ontwerpen. Vroeger werd er vaak voor houten panelen gekozen en tegenwoordig wordt er steeds meer gekozen voor panelen gemaakt van bamboe of gips. Maar nog steeds worden de houten panelen vaak gebruikt bij ruimtes die een meer traditionele sfeer uitstralen en daar zijn deze panelen uitermate geschikt voor.

Montage van lambrisering

Naast de verfraaiing van een wand dient lambrisering ook als bescherming van een muur. Het aanbrengen van lambrisering is vrij eenvoudig en door een handige doe-het-zelf-er makkelijk uit te voeren. Nadat de lambrisering is aangebracht kan deze in de gewenste kleur overgeschilderd of overgespoten worden. Tegen een wand die bekleed is met 3D lambrisering kunnen gewoon producten (schilderijen, kapstok, lampen) gemonteerd worden zonder dat dit schade veroorzaakt.