opc_loader

Montage beschrijving voor 3D wandpanelen

Voor een perfect eind resultaat is het belangrijk de montage beschrijving voor het aanbrengen van 3D wandpanelen vooraf zorgvuldig door te nemen. Het advies van 3d-wandpaneelkeuze.nl is ook om deze montage beschrijving eventueel uit te printen zodat u tijdens het bevestigen van de 3D panelen altijd even in de handleiding kan kijken. Als u werkt volgens de beschrijving creëert u een schitterende drie dimensionale muurbekleding of wandbekleding.

 

1) Benodigde materialen

- Fijn schuurpapier

- Stanleymes(afbreekmesjes)

- Waterpas

- Montage kit / Acrylaat kit

Eventueel nog een potlood, liniaal(metaal) en afstandblokjes(tegel afstand stripjes)

 

2) Voorbereiding

Bepaal als eerste waar de panelen op de wand gemonteerd moeten worden, is dit de gehele muur of een deel ervan. Zorg er daarna voor dat de ondergrond vlak en stof vrij is waar de wandpanelen op gemonteerd worden. Wanneer de ondergrond te glad(verf) is zouden we adviseren deze een beetje op te schuren met fijn schuurpapier. Ook wanneer er aatjes in de muur zitten moeten die eerst opgevuld worden. Laat de wandpanelen eerst 48 uur in dezelfde ruimte waar ze als muurbekleding gaan dienen acclimatiseren.

 

3) Het bepalen van het patroon

Nu moet u beslissen hoe u de panelen op de muur wilt hebben. Wilt u ze strak tegen elkaar aan hebben of moet er een spatie tussen de panelen zitten. Indien mogelijk is het misschien makkelijk om een patroon van de panelen op de muur uit te tekenen zodat u vooraf weet hoe u uitkomt en of er gesneden moet worden in de wandpanelen. Denk hier vooraf goed over na! Begin met het eerste paneel bovenaan in het midden en werk van daaruit naar de hoeken en doe het zo verder met laag voor laag. Belangrijk is om vooraf goed te meten want 2x goed meten is snijden voorkomen!

 

4) Aanbrengen van de wandpanelen

Zorg ervoor dat het eerste wandpaneel perfect recht zit, zet eventueel een lijn met waterpas op de muur. Als het eerste wandpaneel namelijk recht zit kunt u met de andere wandpanelen hier naadloos tegen aan werken. Voor het aanbrengen van de panelen is het belangrijk de montage kit op de randen en midden van het wandpaneel aangebracht wordt. Druk het wandpaneel stevig op de gewenste plek en zorg er nogmaals voor dat deze perfect recht zit, meet het tenslotte na met liniaal en waterpas zodat u overtuigd bent. Plaats alle onderlinge panelen zo strak mogelijk tegen elkaar aan om naden te voorkomen als die niet gewenst zijn. Mocht er montage kit tussen de onderlinge wandpanelen door komen verwijder deze dan direct voorzichtig met een vochtige doek. Poets niet te hard of te veel daar er beschadigingen op kunnen treden van deze poetsbewegingen.

 

5) Opmaat maken 

Het zal zeker voorkomen dat er een wandpaneel opmaat gemaakt moet worden. Het eenvoudigst gebeurt dit dmv het snijden met een stanleymes. Snij niet in 1x met veel kracht door het paneel maar maak meerdere dunnen sneden hierdoor wordt het paneel recht en glad afgesneden. Schuur daarna de snijrand met een fijn schuurpapier glad. Wanneer er toch naden tussen de onderlinge wandpanelen ontstaan kunt u dit met Acrylaat kit dicht maken, let er wel op dat u dit voor het eventueel verven van de panelen doet.

 

6) Verven van de wandpanelen

Het is mogelijk om de bamboe wandpanelen in iedere RAL kleur over te schilderen met LATEX muurverf. Het aanbrengen van de LATEX muurverf op de 3d panelen kan met een verfborstel, roller of spuit. U kunt de 3d panelen eventueel eerst voorzien van een primer cq sealer voordat u ze overschildert. Als u dit doet schuur de bamboe wandpanelen daarna eerst lichtjes op voordat u de verf aanbrengt.